XARRADA DE LORENA ESCANDELL CARBONELL A MUTXAMEL

26/04/2018

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 3 de maig com a Dia Mundial de la Llibertat de Premsa l’any 1993.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Mutxamel, aprofitant la commemoració d’este dia, ha considerat necessari recordar la importància de la independència dels mitjans de comunicació, convidant a la reflexió sobre el treball que es realitza a través dels mitjans de comunicació i l’ètica professional, però sense oblidar a totes aquelles dones que es dediquen amb passió i tenacitat a esta professió, que reivindiquen el seu lloc dins dels diversos canals que disposem per a difondre informació, com també fer una crítica constructiva de l’ús de la imatge de les dones.

Així doncs, per a este dia, s’ha convidat la periodista social i activista feminista, Lorena Escandell Carbonell, que farà una xarrada-col·loqui per a l’alumnat dels IES L’Allusser i Mutxamel, el pròxim dia 3 de maig a l’Auditori del Centre Social José Bernabéu Alberola a les 11.00h.

La xarrada, titulada “De lo visible a lo invisible. La representación de las mujeres en los medios de comunicación”, pretén mostrar l’asimetria existent, encara en els nostres dies, de la representació que fan els mitjans de comunicació dels hòmens i les dones, i com açò ajuda a perpetuar la desigualtat i la discriminació.

És important replantejar-nos nous enfocaments que ens permeten projectar imatges més igualitàries, sense estereotips sexistes; oferir als nostres fills i filles referents femenins des dels diferents àmbits de la política, la cultura, la ciència, l’esport, etc. I encoratjar d’aquesta manera per a crear una ciutadania crítica.