TORNA EL SABOR DE LA CUINA TRADICIONAL EN LES I JORNADES DE LA CULLERA DE MUTXAMEL

09/03/2018

Arranquen les I Jornades de la Cullera a Mutxamel. En esta edició participaran 8 establiments de la localitat i els menús s’oferiran amb un preu tancat de 15 euros, comprendran entrants, plat principal de cullera i postres, beguda no inclosa.

Les I Jornades de la Cullera han començat el 8 de març coincidint amb el tancament de la festivitat local del Miracle de la Llàgrima, este dia els mutxamelers reten homenatge a la seua patrona amb la tradicional besada a la Maré de Déu del Loreto, i finalitzaran l’11 de març. En el fullet el visitant trobarà la programació de les activitats culturals i d’oci: Mutxamel en Dansa, visites familiars i infantils teatralitzades, i senderisme; que es realitzen durant estes dates.

Podrà degustar-se una gran varietat de plats de cullera, des de la tradicional olleta borda al putxero amb tarongetes i el gaspatxo manxec; plats recuperats com l’estofat de vedella amb canuts, altres guisats com el de fesols amb calamarons, cloïsses i bacallar o el de calamar a l’allioli, així com potatges de cigrons i espinacs amb mandonguilles de bacallar. Una gran varietat d’entrants i postres casolanes elaborades amb dedicació i cura per cada establiment participant completaran l’oferta gastronòmica.

L’objectiu de la Regidoria de Turisme amb el programa Impuls de la Gastronomia és potenciar l’oferta de restauració mitjançant la realització de diferents campanyes gastronòmiques al llarg de l’any i destacar la importància de la gastronomia com a element dinamitzador del turisme i l’economia local.

La regidora de Turisme, Inmaculada Pérez, el regidor de Cultura, Rafael Garcia Berenguer, i les propietàries del Gastrobar Chimenera, Asun i
Pepa, han atés els mitjans per a explicar en què consistix esta oferta d’oci que uneix gastronomia i cultura.