TALLERS DE DEFENSA PERSONAL PER A JÓVENS ALS INSTITUTS DE MUTXAMEL

Compartir

29/01/2018

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Mutxamel engega una campanya d’apoderament de jóvens en els IES de Mutxamel.

Consistirà a realitzar tallers de defensa personal. L’acció es desenvoluparà al llarg de huit sessions orientades als adolescents de l’institut que pretenen realitzar una intervenció profunda sobre la prevenció de l’assetjament escolar. L’objectiu és que l’alumnat participant no solament estiga conscienciat, sinó que aprenguen també com actuar i que a més desenvolupen la sensibilitat i les habilitats vers la prevenció de la violència. Cada sessió es dividirà en dos parts: una teòrica, on els xics i xiques aprendran no solament sobre el procés de l’assetjament, sinó també sobre aspectes relacionats amb la millora de l’autoestima, la resolució de conflictes o la gestió de les emocions; esta part serà dinàmica i els assistents participaran activament a través de jocs de rol i intercanvis per a interioritzar i aprendre millor els continguts.

La part de defensa personal té diversos objectius: d’una banda està orientada al fet que l’alumnat aprenga formes bàsiques de defensar-se de possibles agressions i a través d’açò aconseguir que se senten més segurs i eficaços (autoestima i autoeficàcia). També es treballarà ací la consciència corporal alhora que servix com un divertit treball físic, on es potencia la relació entre els participants i on no hi ha vencedors ni vençuts.

Començarà este mes de gener a l’IES Mutxamel, on es desenvoluparà al llarg de tot el trimestre, i a l’IES L’Allusser ho farà l’últim trimestre de l’any. Tota esta acció està coordinada amb els docents i l’equip directiu de cadascun dels centres. La regidora de Joventut, Inmaculada Pérez, destaca la importància de la prevenció com a eix de les activitats que l’Ajuntament està organitzant per als jóvens.