TALLER RELATS D’ÀVIES

30/04/2019

“Relats d’Àvies”, impartit per la periodista social Lorena Escandell, no és només un taller enfocat a dones del municipi de Mutxamel, sinó que a través de la creació d’un espai únic de reflexió es pretén recuperar la història de vida de les dones de la comunitat, posar en valor i visibilitzar la labor que han realitzat al llarg de les seues vides, tant productiva com reproductiva, i inspirar les participants a contar i registrar la seua pròpia història.

I així és com va succeir. El taller que es va dur a terme durant els dies 10 i 15 d’abril, va tindre una acollida molt bona i va comptar amb la participació de les dones de l’Associació de Dones Mutxameleres, que van compartir les seues experiències i vivències, de les quals van eixir històries de vida valuoses, descobrint a dones no solament dedicades a l’atenció de les seues famílies, sinó amb esperit inquiet i creatiu, apassionades per l’escriptura, la pintura, solidàries, lluitadores, treballadores incansables.

Així doncs, a causa de la resposta tan positiva que va tindre el taller, es té la intenció de realitzar una nova edició per a reprendre el treball que es va començar a desenvolupar. I rescatar entre moltes històries les de l’emigració, perquè van ser moltes les dones que van haver d’emigrar de les seues ciutats natals i emprendre una nova vida, acompanyades de les seues famílies o a vegades fent-ho elles soles.

Recuperar la memòria de les dones del municipi de Mutxamel, permet que no s’oblide la seua labor tan important, i servix d’inspiració i referent per a la nova generació de jóvens.