RUTA DEL BARRANC DELS COCONS -MINES DE L’OCRE

Compartir

08/02/2018

La regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament Mutxamel ha organitzat este diumenge una de les rutes guiades més demandades pels senderistes, la del Barranc dels Cocons i les Mines d’Ocre.

L’eixida és diumenge 11 de febrer a les 9:30 hores, des de la Vall del Sol, carrer Vall de l’Alba, cal inscriure’s al telèfon 965955910 (en horari de matí), al 965956341 (en horari de vesprada), o en inscripciones@mutxamel.org.

Els participants aniran acompanyats per una guia, que explicarà el gran valor ecològic de la zona, on es troba el característic matoll mediterrani i plantes protegides com la Vella Lucentina i el Thymus Moroderi conegut com cantueso. A més esta zona ha sigut declarada Zona d’Especial Protecció per a les Aus.

Els assistents coneixeran l’origen del nom de cocons, que prové dels clots xicotets que s’han format per la dissolució de la roca calcària a causa de l’acció de l’aigua i coneixeran les Mines d’Ocre d’on s’extreia mineral per a la fabricació de pintures. En el camí de tornada gaudiran de les vistes del mar i la costa.