PLA RESISTIR “AJUDES PARÈNTESIS” MUNICIPI DE MUTXAMEL

imagen noticia

Dijous passat, 25 de febrer, el Ple de l’Ajuntament de Mutxamel va aprovar la convocatòria de les bases que regiran les “Ajudes Parèntesis” del Pla Resistir .

Este pla de xoc s’ha posat en marxa per la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d’Alacant i l’Ajuntament de Mutxamel, per a ajudar econòmicament els sectors més afectats per la pandèmia que, a causa de les restriccions sanitàries, s’han vist obligats a tancar o suspendre les seues activitats com a mesura preventiva.

Les ajudes van dirigides a autònoms i petites empreses de fins a 10 treballadors dels sectors de l’hostaleria , restauració, oci, cultura, mercats ambulants, allotjament, activitat museística o gimnasos, entre d’altres.

Una volta publicades les bases en el BOP s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds, es pot consultar tota la informació en www.mutxamel.org.

El Pla Resistir aportarà al municipi de Mutxamel la quantitat de 711.753€, el percentatge corresponent a la Generalitat Valenciana és d’un 62.5%, 444.845,625€; correspon a la Diputació Provincial d’Alacant un 22.5% de percentatge, 60.144,425€. 

Pel que respecta a l’Ajuntament de Mutxamel, la seua aportació ascendix a 106.762,95€,  un percentatge del 15%; tot i que avançarà l’aportació de la Generalitat per a poder distribuir amb major urgència estes ajudes tan necessàries per a la nostra població.

El regidor delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola, preveu que les ajudes arriben a moltes microempreses i autònoms del municipi de Mutxamel, amb la finalitat de contribuir al sosteniment de les despeses corrents que estos negocis han continuat suportant. I ha explicat que “les persones que les sol·liciten podran obtindre ajudes directes de 2.000 euros, als quals es podran afegir uns altres 200 euros per cada treballador al seu compte donat d’alta abans del 31 de desembre de 2020”.