Obert el termini per a presentar obres al V Concurs de Música Festera de Mutxamel 2022

Concursos
Compartir

09/02/2022

Qui vulga participar té fins al 27 de maig per a presentar una marxa mora, original i inèdita, per la qual poden obtindre un premi de 2.000 euros

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Mutxamel, que dirigix Rafael Pastor, ja ha llançat la convocatòria d’una nova edició del Concurs de Música Festera de Mutxamel, que en la seua cinquena edició està dotat amb 2.500 euros en premis per a les tres obres finalistes. Qui guanye el certamen rebrà un premi de 2.000 euros, mentre que les obres distingides amb un ‘esment especial’, tindran cadascuna  un premi de 250 euros. A més, estes tres peces seran interpretades en directe en el concert de música festera que oferirà la Societat Musical L’Aliança abans de finalitzar l’any.

Amb esta nova convocatòria, que manté la dotació econòmica, incrementada l’any passat, la Regidoria de Festes continua apostant per la música festera, especialment en moments molt delicats per als compositors i compositores a causa de la suspensió de les festes de Moros i Cristians en els últims dos anys a causa de la pandèmia. El certamen torna amb el desig de recuperar les festes en 2022 i amb l’objectiu d’ampliar el repertori musical de Mutxamel.

Enguany, les bases del concurs -aprovades per la Junta de Govern Local en la sessió celebrada el 3 de febrer-, contemplen que l’obra que entrarà en concurs ha de ser una marxa mora. La peça ha de ser original de qui la presente, inèdita i no s’ha d’haver interpretat amb anterioritat a la resolució del concurs. El termini d’admissió d’originals finalitzarà el 27 de maig de 2022. Abans d’eixa data, les persones interessades han de presentar la seua sol·licitud a la Casa de Cultura de Mutxamel (en horaris de matí i vesprada, de dilluns a divendres), o en la forma i llocs indicats per llei. Les obres es presentaran en forma de partitura o guió i àudio en format digital .wav o .mp3.

El jurat estarà format per l’alcalde -o un component de la Corporació Municipal en qui delegue-, experts nomenats per l’Ajuntament, la Comissió de Festes de Moros i Cristians, i la SM L’Aliança, i un tècnic municipal que farà les funcions de secretari. El jurat valorarà l’originalitat i la idoneïtat de les obres presentades per a poder ser interpretades en les desfilades festeres. Les bases poden consultar-se en www.mutxamel.org i en el Butlletí Oficial de la Província.