NIT D’ESTIU A MUTXAMEL AMB LA RUTA DE SENDERISME NOCTURNA “EL FAROLET”

El divendres passat 26 de juliol, es va celebrar, com en anys anteriors la tradicional ruta nocturna del Farolet, on els participants portaren fanalets elaborats per ells mateixos, que il·luminaren el recorregut pels barris més emblemàtics del municipi. Organitzada per l’Ajuntament de Mutxamel, des de la Regidoria de Turisme i Medi Ambient, i en col·laboració amb el Centre de Muntanyisme, va partir a les 21.30 hores des de la porta de l’Ajuntament, Av. Carlos Soler, 46.
Així mateix, des de la Regidoria d’Educació es va promocionar la ruta en el municipi entre els més xicotets, i es realitzaren tallers de fanalets a l’Escola Municipal d’Estiu “Diverestiu”
A la vesprada, a les 18:30h del mateix divendres, al carrer de Cura Fenoll, els membres del Centre de Muntanyisme van realitzaran un taller de farolets per a grans i xicotets. I quan va acabar la ruta, es va oferir un granissat a tots els participants en la ruta.
En la província d’Alacant, durant les nits d’estiu els carrers s’omplien de taules, per a sopar a la fresca, eixos sopars acabaven amb un meló d’aigua com a postres, amb el seu suau i característica olor i el seu refrescant sabor. Després de tallar.ne acuradament la part superior, es buidaven amb una cullera retirant la polpa de l’interior, per a fer farolets quan el meló eixia verd, es passava o era massa xicotet. Amb un ganivet o navalla, es realitzaven dibuixos sobre la pell del meló, els més tradicionals eren en forma d’una casa, una escala o una lluna. S’obrien forats de ventilació i s’hi introduïa un ciri que il·luminava els dibuixos. Era tradició passejar pel carrer cantant la cançó del sereno.