Mutxamel reactiva els Bonos Consume que permeten al comprador pagar la meitat de l’import de l’adquirit en empreses i comerços locals

Banner-web-noticias-Bonos-Consume-Mutxamel-2022-Empresa-Valencian

Les empreses poden registrar-se a partir de hui, 23 d’agost, perquè els usuaris aprofiten la campanya al llarg de tot el mes de setembre

23 d’agost de 2022

Mutxamel posa en marxa de nou els Bonos Consume, una campanya de suport a les empreses i el comerç local que generarà un impacte en vendes superior a 267.000 euros al llarg del mes de setembre. De l’1 al 30 de setembre de 2022, la ciutadania podrà fer ús d’aquesta campanya de descomptes en comerços locals mitjançant la qual, el comprador adquireix productes a meitat de preu i el venedor aconsegueix incrementar les seues vendes mentre es beneficia de les ajudes concedides per l’Ajuntament de Mutxamel i la Diputació d’Alacant.

L’Ajuntament de Mutxamel, a través de la regidoria de Promoció i Desenvolupament Econòmic i l’Agència de Desenvolupament Local, ha llançat de nou la iniciativa Bonos Consume Mutxamel, en col·laboració amb Facpyme (Federació de Comerç i Pimes de la Província d’Alacant), per a la recuperació del sector comercial, molt afectat per la pandèmia del Covid-19. Per a donar a conéixer tots els detalls de la campanya s’ha celebrat hui una roda de premsa en la qual han intervingut l’alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas; el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola; i el president de l’Associació de Comerciants de Mutxamel, José Navas.

L’alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas, que al seu torn és el diputat provincial de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius, ha comentat que s’haja aconseguit canalitzar aquestes ajudes de la Diputació a través dels ajuntaments, “on s’està fent una gran faena perquè la campanya tire avant”. Canyades ha posat com a exemple de bona faena l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) de Mutxamel, que ha fet un gran esforç perquè els Bons Consum siguen una realitat en aquest municipi”, ha afegit l’alcalde. Sebastián Cañadas també ha recalcat que per a adquirir algun Bono Consume Mutxamel no cal estar empadronat en la localitat. “Es pot participar ja sigues o no sigues veí, l’important és que la compra es realitze a Mutxamel i els usuaris vengen al nostre municipi”, ha incidit Cañadas.

Per part seua, el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic de Mutxamel, Antonio Sola, ha posat com a exemple els Bonos Consume com un “suport clar i concret als autònoms i a les pimes, que són la base de teixit econòmic de la localitat”. L’edil ha posat de manifest l’augment de dotació econòmica de la campanya, ja que “en 2021 va aconseguir els 80.000 euros i en 2022, amb l’ajuda de la Diputació d’Alacant, ha superat els 260.000, la qual cosa suposa un increment superior al 300% i, per tant, molt més diners en circulació, posat a la disposició dels comerços i els negocis locals”, ha afegit Sola.

Aquesta nova edició de bons al consum permet gaudir del comerç, l’hostaleria i els serveis, al mateix temps que s’ajuda a dinamitzar l’economia local. El pressupost de la campanya ascendeix a 133.562 euros, que és l’ajuda concedida per la Diputació d’Alacant a l’Ajuntament de Mutxamel per al foment al consum per mitjà de Bono-Consume, anualitat 2022. A l’ésser una campanya en la qual el consumidor realitzar les seues compres a través de bons que ha adquirit prèviament a meitat de preu, l’impacte en l’economia local és, per tant, doble. És a dir, els Bonos Consume Mutxamel aportaran al comerç local un impacte en vendes de 267.124 euros.

A aquesta inversió s’afig una subvenció de 18.108 euros concedisca per l’Ajuntament de Mutxamel a Facpyme com a entitat col·laboradora per al desenvolupament de la campanya. Serà la Federació Alacantina de Comerç la que gestione la web www.mutxamelbonosconsume.es. A través d’aquesta pàgina web, ja activa, arranca la primera fase de la campanya, la de captació d’empreses, on les empreses poden registrar-se des de hui, 23 d’agost, fins al 15 de setembre. La segona fase es dedica a la difusió dels bons perquè arriben a la ciutadania i, finalment, a partir de l’1 de setembre s’obri la tercera fase, dedicada al consum dels bons en els comerços i negocis locals. De l’1 al 30 de setembre, cada persona, amb el seu DNI, pot descarregar per mitjà d’aqueixa mateixa plataforma de pagament una sèrie de bons per valor de 10, 20, 50 o 100 euros, dels quals paga la meitat del seu import. És a dir, si adquireixes un bo de 100 euros, pagues 50 i els altres 50 euros els aporta l’Ajuntament gràcies a la subvenció de la Diputació Provincial.

Dos dies d’atenció presencial

A la vista dels resultats de l’any anterior, en aquesta edició s’han eliminat els bons de 5 euros, que a penes van tindre ús en 2021. A més, personal de Facpyme atendrà de manera presencial els dies 5 i 6 de setembre en el Casal de la Tercera Edat, on ajudaran a reduir la bretxa digital ja que atendrà de manera presencial a persones, amb independència de la seua edat, que no puguen adquirir els bons mitjançant eines digitals.

Cada bo serà canviable en una única compra, és a dir, un bo no es pot canviar en dues compres diferents. Cada persona podrà adquirir un màxim de bons per valor de 100 euros per DNI, dels quals s’abonaran un màxim de 50 euros per part del consumidor i podran canviar-se des de l’1 al 30 de setembre de 2022, tots dos inclosos, en els comerços i empreses de serveis i hostaleria que s’hagen adherit al programa. En la pàgina web www.mutxamelbonosconsume.es es pot trobar tota la informació, a més del llistat de comerços i empreses adherides a la campanya. Els Bonos Consume Mutxamel es compren en una plataforma en línia, per la qual cosa s’ha d’utilitzar una targeta de pagament. Podrà adquirir bons qualsevol persona, residents i no residents en el municipi de Mutxamel.