Mutxamel es prepara per a les festes amb la campanya “Esta barraca recicla”

Compartir

Un any més, es posa en marxa la campanya “Esta barraca recicla”, organitzada per les regidories de Medi Ambient i Serveis i Manteniment, amb l’objectiu de fomentar el reciclatge de residus en les festes de Moros i Cristians i el Ravalet.
L’inici de la campanya va ser el 25 d’agost, quan les empreses encarregades de la recollida de vidre, envasos i oli, proporcionaren a les barraques els contenidors corresponents per a garantir el sistema especial de recollida selectiva de residus en festes. Els contenidors estaran disponibles fins al dia 16 de setembre.
A més de la disponibilitat dels contenidors adequats, Ecovidrio, enguany torna a realitzar el concurs “La Reconquesta del Vidre”, entre diferents municipis de la Comunitat Valenciana que consistix a reciclar la major quantitat de vidre possible durant les festes. La novetat en el concurs és que enguany hi ha tres categories, segons el nombre de festers del municipi. La localitat que més vidre recicle rebrà un premi de 1.500€ per a l’organització de les festes de 2019. A més, les comparses de Mutxamel que més hagen reciclat en finalitzar les festes entraran en el sorteig d’un miniglú més un lot de productes de la terra. I els dies 10, 11, 12 i 13 de setembre, les barraques tornaran a tindre visita de l’”Ecopatrulla del vidre”, que resoldrà tots els dubtes dels festers referent al reciclatge i repartiran productes promocionals de la campanya.
El compromís dels Presidents de les Comissions Festeres i dels Presidents de les Barraques, així com el dels mateixos festers, ha permés que la recollida selectiva de residus en les festes patronals s’haja incrementat any rere any, i ha convertit esta campanya en un referent per als municipis propers.