MUTXAMEL ES PREPARA PER A LES FESTES AMB LA CAMPANYA “ESTA BARRACA RECICLA”

Fiestas, esta barraca recicla.
Compartir

26/08/2019

Un any més, es posa en marxa la campanya “Esta barraca recicla”, organitzada per les regidories de Medi Ambient i Serveis i Manteniment, amb l’objectiu de fomentar el reciclatge de residus en les festes de Moros i Cristians i el Ravalet.

L’inici de la campanya serà el 24 d’agost, dies abans, les empreses encarregades de la recollida de vidre, envasos i oli, hauran proveït a les barraques dels corresponents contenidors per a garantir el sistema especial de recollida selectiva de residus en festes. Els contenidors estaran disponibles fins al dia 16 de setembre. Els dies 10, 11, 12 i 13 de setembre, les barraques tornaran a rebre la visita de l’“Ecopatrulla del vidre”, educadors ambientals que informaran els festers i ciutadans sobre el procés de reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals. A més, col·laboraran amb les comparses per a facilitar-los el reciclatge.

A més de la disponibilitat dels contenidors adequats, Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Mutxamel, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa “La Reconquesta del Vidre”, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019. La localitat de la Comunitat Valenciana que més vidre recicle rebrà un premi de 1.500€ per a l’organització de les festes de 2020. En 2018, Mutxamel va participar en la categoria Atabales, i va quedar en quarta posició perquè va reciclar un total de 3.500 kg, 2,9 kg/fester. A més, totes les comparses de Mutxamel implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els envasos de vidre entraran en el sorteig d’un lot de productes envasats en vidre.

Com a novetat, enguany es realitzaran deu promocions online en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En estes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniiglú amb la imatge d’esta campanya. Tota la informació i bases legals de la campanya, poden consultar-se en www.lareconquistadelvidrio.es.

El compromís dels presidents de les Comissions Festeres i dels presidents de les Barraques, així com el dels mateixos festers, ha permés que la recollida selectiva de residus en les festes patronals s’haja incrementat any rere any, i s’haja convertit la campanya, iniciada fa ja tretze anys, en un referent per als municipis dels voltants.