MUTXAMEL CONVIDA A LA RUTA DE SENDERISME NOCTURNA “EL FAROLET”

26/07/2018

Aquest divendres 27 de juliol, se celebra, com en anys anteriors, la tradicional ruta nocturna del Farolet, en la qual els participants porten farolets elaborats per ells mateixos, que il·luminaran el recorregut pel barri antic. Organitzada pel Centre de Muntanyisme i en col·laboració amb l’Ajuntament de Mutxamel, partirà a les 21.30 hores des del consistori, situat en l’Av. Carlos Soler, 46.
Aquesta ruta pretén recuperar part de la cultura valenciana. El farolet és una festa tradicional valenciana que data del segle XVIII i que va gaudir d’una gran popularitat fins als anys 60 del segle passat als pobles alacantins. No obstant això, aquesta tradició va anar decaient fins a desaparéixer en molts pobles de la província.
A la província d’Alacant, durant les nits d’estiu, els carrers s’omplien de taules, per a sopar a la fresca, eixos sopars acabaven amb un meló d’aigua com a postres, amb la seu suau i característica olor i el seu refrescant sabor. Quan el meló eixia verd, es passava o era massa xicotet, després de tallar acuradament la part superior, es buidaven amb una cullera retirant la polpa del seu interior, per a fer farolets. Amb un ganivet o navalla, es realitzaven dibuixos sobre la pell del meló, sent els més tradicionals en forma de casa, escala o lluna. S’obrien forats de ventilació i s’introduïa un ciri en el seu interior que il·luminava els dibuixos. Era tradició passejar pel carrer cantant la cançó del sereno.
Tot el que vulga fer-se un farolet pot fer-ho a partir de les 18:30h del mateix divendres, al carrer Cura Fenoll, 8; on els membres del Centre de Muntanyisme realitzaran un taller per a grans i xicotets. L’Ajuntament proporciona melons per al taller; encara que es recomana portar-ne un de casa, pel gran acolliment d’anys anteriors,.
Els xiquets que participen en l’escola d’estiu municipal, el Diverestiu, també preparen aquests dies els seus farolets per a no perdre’s la ruta del divendres.

Tothom està convidat, tan sols cal inscriure’s, gratuïtament, trucant al telèfon 965955910, en l’adreça de correu electrònic inscripciones@mutxamel.org, o acostar-se a la Tourist Info Mutxamel, en l’av. Carlos Soler 64. En finalitzar la ruta, s’oferirà un granissat a tots els participants.