MUTXAMEL COMMEMORA EL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

banner esdeveniment

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Mutxamel centra enguany la seua campanya del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, en dones mutxameleres, i altres referents d’àmbit nacional, que al llarg de la història han lluitat per la igualtat i contribuït de manera positiva en diferents àrees per a aconseguir-la, i que s’han convertit en un model a seguir i una inspiració per a generacions posteriors.

Amb este propòsit s’han dissenyat cartells biogràfics de dones que han contribuït a la consecució de la igualtat. En cada cartell trobem una imatge il·lustrada, una biografia redactada pels centres escolars i un QR, amb un enllaç directe a un vídeo al qual es pot accedir des del telèfon mòbil, on podem escoltar en valencià o castellà de quina manera han contribuït estes dones a la societat.

El 8 de març podrem trobar els cartells en els centres educatius que han participat en la selecció de les dones homenatjades i en la redacció de les seues biografies: IES Mutxamel (Concha Alós i María Cambrils), IES L’Allusser (Pilar Beltrí Figueras, Suni Pastor Berenguer i Francisca Sala), Col·legi El Salvador (Mª Teresa Sánchez Caturla i Mª de las Mercedes Ripoll Martínez), Col·legi Arbre Blanc (Mª José Baña Vecino), i el Col·legi Manuel Antón (Asunción Cruañes i Mª Victoria Barceló Amorós). Els cartells i les biografies de Clara Campoamor, Emilia Pardo Bazán, Concepción Arenal, Adela Cortina i Adelita del Campo han sigut redactades per l’Àrea d’Igualtat i podrem trobar-les en dependències municipals com el Centre Social, la Casa de la Joventut o la Casa de Cultura.

L’Ajuntament llança esta campanya amb molta emoció, com un homenatge que ha de servir-nos a totes i a tots per a adonar-nos que l’avanç s’ha donat també gràcies a veïnes amb noms i cognoms que han nascut, crescut i viscut a Mutxamel. Es tracta així mateix d’un projecte educatiu per a previndre la violència de gènere i que, mitjançant la participació dels centres escolars, on es podrà veure l’exposició, traslladarà a l’alumnat el referent d’estes dones, que “des de la Regidoria d’Igualtat tractem com a ambaixadores de la nostra terra”.

Esta campanya vol commemorar a totes les dones, per això el Consistori il·luminarà de morat la seua façana al capvespre durant tota una setmana, a partir del dilluns 8 de març i fins al diumenge 14 de març.

cartell

Inaugurem els “Dilluns en Igualtat”, una nova secció dedicada a il·lustrar la vida de dones destacables. Pots accedir a les seues biografies a través dels següents enllaços:

Sra. Emilia Pardo Bazán: https://www.youtube.com/watch?v=Y8EUQtyxRjw

Mavi Barceló Amorós: https://youtu.be/tdF6UXQT59A

María Cambrils: https://youtu.be/w07G4tjlZgc

Asunción Cruañes Molina: https://youtu.be/tdi9IAMstYE

Concha Alós: https://youtu.be/M-JJLNUFxcY

Clara Campoamor: https://youtu.be/t5_JLSc4HKA

Francisca Sala: https://youtu.be/4Gcc7jgKCug

Pilar Beltrí Figueras: https://youtu.be/Q-Dwml8UhzE

María de las Mercedes Ripoll Martínez: https://youtu.be/fEtXhk3S73s

María José Baña Vecino: https://youtu.be/GHKFy4VzdSM

María Teresa Sánchez Caturla: https://youtu.be/_AoQVXgUGfg

Suni Pastor Berenguer: https://youtu.be/AGjOJM6rYZU

Adela Cortina Orts: https://youtu.be/KYYTNrZ3K8s

Adelita del Campo: https://youtu.be/U-AE6RwK67Y

Concepción Arenal: https://youtu.be/RN3W4fqXixs