MUTXAMEL COMENÇA EL MIG ANY

Compartir

Mutxamel inicia el Mig Any amb la marató de donació de sang i el tradicional concurs de paelles.

Els actes d’esta setmana començaran el divendres amb la marató de donació de sang. Com és habitual, la comissió de festes col·labora amb el Centre de Transfusió de Sang i torna a realitzar la donació de sang el divendres 15 a partir de les 16.30h fins a les 21.00h al Casal de la Tercera Edat de Mutxamel.

El diumenge 17 serà el tradicional concurs de paelles, allioli i surra. El passeig de la Festa, al costat del Parc Municipal del Canyar de les Portelles, torna a ser la ubicació triada per a la celebració d’este acte. Les deu comparses que formen els dàndols Moro i Cristià participaran en una jornada festiva intentant competir per aconseguir els premis en les diferents modalitats.

A partir de les 10.30 h, els festers es reuniran al voltant de la Casa de la Cultura per a començar amb l’esmorzar que la Comissió de Festes prepara a tots els components de les diferents comparses que participen en el concurs. Al voltant de les 14.00h serà quan el jurat, format pels càrrecs festers que ostenten les capitanies de 2018, Els Pacos, pel bàndol de la mitja lluna, i Contrabandistes, pel bàndol cristià, el president de la Comissió de Festes, l’alcalde i el regidor de Festes, decidisca quines comparses són les guanyadores de les diferents categories.

La setmana següent els actes seguiran, el dijous 21 de febrer tindran lloc els jocs de saló: Parxís, Xinxon i Cinquet al Casal Fester a partir de les 20.30 h, el dissabte d’eixa mateixa setmana els actes seguiran amb els tradicionals Sopars de Comparsa.
El dimecres 27 de febrer tindrà lloc l’alborada en honor a la Mare de Déu de Loreto, el divendres 1 de març és la commemoració del Miracle de la Llàgrima i el dissabte 2 de març es clausurarà el Mig Any amb el concert de música festera a la Casa de Cultura a les 20.30 h.

A més el divendres 8 de març tindrà lloc la tradicional Besà a la Mare de Déu de Loreto, després dels cants la processó en el seu honor.

La Comissió convida a tots els festers i veïns del municipi perquè assistisquen i participen en els actes del Mig Any 2019.

Comissió de Festes de Moros i Cristians MUTXAMEL