MUTXAMEL CELEBRA LES FESTES DE SANT ANTONI

Compartir

18/01/2018

La Majordomia de Sant Antoni, encarregada de l’organització d’estes festes, convida a tot Mutxamel i localitats veïnes a gaudir d’estes entranyables festes que comencen amb el pregó, enguany a càrrec del regidor de Festes de Mutxamel, Rafael Pastor Pastor.

Els actes començaran el divendres 19 amb la lectura del pregó a l’ermita, l’alborada, la foguera de Sant Antoni i l’obertura de la barraca amb l’actuació de “Los Basiliscos”. El dissabte 20 de gener a partir de les 17:30 s’oferiran jocs infantils per als més xicotets i una gran xocolatada i cercavila dels majordoms pels carrers del municipi. A la nit, a les 23:30, es farà l’esperat correfoc, al carrer del Salvador. En finalitzar el correfoc, s’obrirà la barraca popular de Sant Antoni.

El diumenge 21 de gener serà el dia gran que es dedicarà al patró, Sant Antoni. La primera diana i cercavila serà a les 8:00 i a les 10:30 es realitzarà una altra acompanyada de la banda de L’Aliança de Mutxamel.

A les 11:00 està previst el passeig eqüestre des de l’ermita de Montserrat fins a l’ermita de Sant Antoni i seguidament la benedicció dels cavalls. A les 12:00 se celebrarà la missa en honor a Sant Antonio i es farà la benedicció dels animals i el repartiment del pa beneit. Quan acabe, al voltant de les 14:00 es dispararà la mascletà i després d’açò es podrà gaudir d’una degustació de cervesa i tapes a la barraca. A la vesprada, a les 18:30 tindrà lloc la processó i en finalitzar es dispararà un castell de focs artificials i es farà el tradicional sorteig del porc i el corder.

Programa d’actes

Divendres 19 de gener
23:30 h. Pregó de festes.
00:10 h. Alborada i foguera de Sant Antoni.
00:30 h. Obertura barraca Sant Antoni.
01:00 h. Actuació de “Los Basiliscos”.

Dissabte 20 de gener.
17:30 h. Jocs Infantils amb molts premis, xocolatada i cercavila dels majordoms pels carrers de Mutxamel.
23:30 h. “Correfoc” al carrer del Salvador.
23:30 h. Obertura barraca Sant Antoni.

Diumenge 21 de gener.
08:00 h. Diana i Cercavila.
10:30 h. Entrada i cercavila de la Banda L’Aliança de Mutxamel.
11:00 h. Passeig eqüestre des de l’ermita de Montserrat fins a l’ermita de Sant Antoni Abat, posteriorment benedicció dels cavalls. Esmorzar per a genets després de la desfilada, al costat de l’ermita de Sant Antoni Abat.
12:00 h. Missa en Honor a Sant Antoni Abat, benedicció dels animals i repartiment del pa beneit.
14:00 h. Mascletà.14:20 h. Degustació de cervesa i tapes en la barraca.
18:30 h. Processó. En finalitzar, castell focs artificials i sorteig del porc i el corder.

Llocs: C/del Salvador, ermita de Sant Antoni i ermita de Montserrat.