L’IES L’Allusser de Mutxamel acull l’exposició itinerant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “Joan Fuster: una vida il·lustrada”

banner evento
Compartir

14/03/2023

L’IES L’Allusser de Mutxamel acull l’exposició itinerant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “Joan Fuster: una vida il·lustrada”

L’IES L’Allusser de Mutxamel acull l’exposició itinerant “Joan Fuster: una vida il·lustrada” dins de l’activitat de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua L’escriptor de l’any 2022, la mostra formada per catorze panells amb textos de Salvador Ortells ha sigut dissenyada per Estudi Grafema

L’Ajuntament de Mutxamel acull des del 10 fins al 16 de març, l’exposició itinerant “Joan Fuster: una vida il·lustrada”. La mostra, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en col·laboració amb l’Espai Fuster, està formada per catorze panells amb textos de Salvador Ortells i ha sigut dissenyada per Estudi Grafema. A més a més, va acompanyada d’un fullet explicatiu.


L’exposició recorre cronològicament la vida i l’obra de l’assagista, en catorze plafons expositius, a partir de diversos documents del seu fons —textos manuscrits i mecanoscrits, articles de premsa, notes de treball i fitxes de lectura, cobertes de primeres edicions dels llibres que publicà, etc.—, amb atenció especial al seu arxiu fotogràfic, que permet il·lustrar l’existència d’una personalitat tan observada, retratada i fotografiada.

Els títols dels panells de la mostra fan referència a l’extensa biografia de qui fou un dels escriptors i intel·lectuals valencians més importants del segle XX. Així, els plafons mostren les diferents etapes vitals i professionals de Fuster: “Sueca: l’espai geogràfic de l’escriptor”, “Orígens familiars i infància (1922-1936)”, “L’adolescència perduda: un parèntesi aflictiu entre la guerra i la Universitat (1936-1942)”, “Els estudis universitaris a València: un nou horitzó de perspectives (1942-1948)”, “La recerca d’una professió: de l’advocacia a l’escriptura (1948-1961), 1962: un any decisiu”, “‘Nosaltres, els valencians’: el llibre emblemàtic de Joan Fuster”, “La plenitud d’un intel·lectual sota la vigilància (1963-1975)”, “El personatge públic (1976-1982), “Els últims anys. Canvi de rumb professional: la docència universitària (1983-1992)” i “L’Espai Joan Fuster: un llegat de cultura”.

L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Mutxamel ha coordinat amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que es puga vore l’exposició en la nostra localitat. I ha programat el dia 15 de març una visita guiada i lectura d’aforismes de l’autor.

Enllaç exposició: Joan Fuster: una vida il·lustrada

cartel evento