L’IES L’Allusser acull l’exposició itinerant ‘Teixim llaços des del sud del sud’

foto noticia

L’Agència de Promoció de Valencià (Aviva) i el Centre de Formació de Persones Adultes de Mutxamel programan a l’IES L’Allusser de Mutxamel l’exposició itinerant de l’AVL ‘Teixim llaços des del sud del sud’, des del dimecres 11 al dimarts 17 de gener.

Aviva i el CFPA de Mutxamel porten a esta localitat el projecte de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i El Tempir d’Elx que pretén donar a conéixer les singularitats que tenen les comarques del sud de la Comunitat Valenciana i com enriquixen la resta de valencians i valencianes.

Com manifesta l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’exposició “mostra el passat lingüístic de la comarca des del seu present i mira el futur des de la coneixença de l’altre. A més, desvela que l’essència de la comarca està embolcada amb un llenguatge i una manera de viure que ha deixat el seu pòsit i que es nega a desaparéixer fent visible la història que compartim, amb un patrimoni comú que ens pertany a tots”.

Entre els objectius de la proposta trobem el de conéixer, explicar i descriure la història de la comarca, amb incidència especial en la rellevància de la ciutat d’Oriola per a la història de la Comunitat Valenciana.

‘Teixint llaços des del sud del sud’ està acompanyada d’una unitat didàctica adreçada a l’alumnat d’ESO i de Batxillerat, elaborada per Vicent Beltrán i Carles Segura. Els dos, titulars del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, han assessorat el dibuixant Ángel Ruiz, autor del còmic ‘Andreu, un veí d’un altre temps’, que també forma part del projecte. Així mateix, la productora InfoTV s’ha encarregat de la realització del documental que explica la iniciativa.

L’exposició podrà visitar-se fins al 17 de gener  en horari de vesprada de 18 a 20 hores.

En els enllaços següents vos podeu descarregar l’exposicióel catàleg de l’exposició , el còmic  i la unitat didàctica.