L’ESGLÉSIA DEL SALVADOR DE MUTXAMEL HA REBUT LES ÚLTIMES PINTURES RESTAURADES

26/12/2017
Durant Nadal qui estiga interessat a gaudir dels detalls que han eixit a la llum després de la restauració d’estes obres, podrà gaudir-les des de prop ja que estan exposades en l’altar de l’església, quan passen festes es col·locaran en la seua situació original.

L’Ajuntament de Mutxamel té un conveni amb l’església per a realitzar la restauració de les tres obres que es troben en les parets del presbiteri. Primer es va restaurar la que arreplega una escena de l’Assut de Mutxamel, i ara els ha tocat el torn a les que representen el miracle de l’1 de març i la caiguda del batall de la campana. Les obres han sigut restaurades per José Vicente Bonete, professional recomanat per l’Institut Valencià de Restauració. Dels dos quadres, cal destacar que el dedicat al miracle de l’u de març és de finals del segle XVIII, principis del XIX. Encara que no s’ha tingut la sort de la restauració del primer quadre on va aparèixer la signatura de l’artista, no cal restar-li valor per eixe motiu i la restauració ha permès apreciar detalls del relat que explica el quadre molt interessants. L’altre quadre, el dedicat a la caiguda del batall de la campana és de mitjan segle XX i arreplega l’escena de la caiguda del batall de l’església sense dany per a ningú. Esta restauració forma part d’un conjunt de mesures per a la restauració de béns mobles que la regidoria de cultura va engegar fa un parell d’anys.

La següent actuació es realitzarà en la font d’Arcadi Blasco, Rafael García, regidor de cultura, explica que cal netejar la calç que amb el temps ha anat acumulant-se i que impedix gaudir de l’obra en tota la seua esplendor, i es perden detalls importants per ser molt personals de l’artista.