Les comparses de Moros i Cristians de Mutxamel reciclen més de 39.000 envasos de vidre durant les festes

Compartir

23/11/2018

  • La campanya La Reconquesta del Vidre, recupera 10.300 kg d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians.
  • La comparsa guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes de la terra envasats en vidre ha sigut Abencerrajes.

 

Mutxamel, 9 de novembre de 2018.- La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i  l’Ajuntament de Mutxamel, recupera 10.300 kg d’envasos de vidre, equivalent a 39.200 envasos, durant les festes de Moros i Cristians en els contenidors assignats a la campanya. Amb esta xifra, actualment, Mutxamel se situa en la quarta posició del rànquing Atabales, en reciclar cada fester 2,9 kg d’envasos de vidre, a l’espera de conéixer els resultats de la resta de poblacions participants.

D’altra banda, la comparsa guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes de la terra ha sigut Abencerrajes. Amb este gest Ecovidrio premia l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Tota la informació de la campanya es troba disponible en  www.lareconquistadelvidrio.es.

 

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Quan s’usa calcina – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos, s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, i s’evita l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

 

20 anys reciclant envasos de vidre

Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’inici de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garantix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

Durant les últimes dos dècades la taxa de reciclatge d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial i ha passat del 31,3% l’any 2000 al 72% en 2016, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual.  La labor d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures d’instal·lació de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure l’ecodisseny dels envasos.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

Per a més informació:

 

Gabinet de comunicació d’Ecovidrio

Raquel Alonso / ralonso@kreab.com

Isabel Vera / ivera@kreab.com

T. 91 702 71 70

Ecovidrio

Ángela González/ angela.gonzalez@ecovidrio.es

Emiliano López / elopez@ecovidrio.es

T. 91 411 83 44 / 606 56 48 55 / 687 96 20 23

www.ecovidrio.eswww.reciclavidrio.com