‘Las cuatro torres’ aconsegueix el premi a la millor obra de Mutxamel a Escena 2022

PREMIOS-MUTXAMEL-A-ESCENA-2022-HOME
Compartir

Luis Larrodera presenta la gala de clausura, on ‘Las bicicletas son para el verano’ obté cinc guardons, ‘Miss Ceuta’ quatre i ‘Perras’, un, el de millor direcció

31 d’octubre de 2022

El teatre auditori de la Casa de Cultura de Mutxamel s’ha omplit aquesta nit de públic per a presenciar la gala de clausura del VIII Certamen Nacional de Teatre Amateur ‘Mutxamel a Escena’. Una vegada més, aquest festival, convertit en una plataforma de promoció del teatre aficionat, ha portat fins a Mutxamel a produccions de gran qualitat, que recorren escenaris de tota Espanya. Després de posar en escena les quatre obres finalistes, seleccionades entre 39 produccions presentades al certamen, el jurat i el públic han concedit els seus premis en una gala conduïda pel presentador Luis Larrodera.

D’esta manera, el Premi del Público al Millor espectacle ha sigut per a ‘Las cuatro torres’, de Doble R Teatre. El jurat ha coincidit amb el públic ja que també ha atorgat el guardó a la Millor Obra del Certamen a ‘Las cuatro torres’, escrita i dirigida per Rubén Yuste, i interpretada per Ernesto Sol i Paco Peraile. El premi de Millor Obra del Certamen està dotat amb 3.000 euros.

Totes les obres finalistes s’han emportat, almenys, un premi. Així, ‘Perras’, de l’Associació Stres de Quatre, ha obtingut el premi a la Millor per a Jerónimo Cornelles. Per part seua, ‘Las bicicletas son para el verano’, de l’Associació Taules Teatre, s’ha emportat 5 premis i ‘Miss Ceuta’, de Fil per Randa, 4 guardons. El palmarés complet de Mutxamel a Escena 2022 és el següent:

• Premi del Público al Millor espectacle: ‘Las cuatro torres’, de Doble R Teatre

• Millor Obra del Certamen: ‘Las cuatro torres’, de Doble R Teatre

• Millor Direcció ‘Nieves Cárceles García’, Jerónimo Cornelles, per ‘Perras’

• Millor Interpretació Femenina ‘Adelita del Campo’, Reme Carbonell per ‘Las bicicletas son para el verano’

• Millor Interpretació Masculina ‘Paco Hernández’, Rafa Collado, per ‘Miss Ceuta’

• Millor Actriu de Repartiment ‘Trinidad Torregrosa’, Ana Arrarte, per ‘Las bicicletas son para el verano’

• Millor Actor de Repartiment ‘José Blasco Torregrosa’, Santi Nácher, per ‘Miss Ceuta’

• Millor Escenografia ‘Vicente Sirvent Selles (El Saboner)’, José Antonio Pérez Fresco, per ‘Las bicicletas son para el verano’

• Millor Maquillatge i Perruqueria ‘Ana Belén Jiménez Vargas’, Ana Pérez, per ‘Las bicicletas son para el verano’

• Millor Vestuari ‘Severiano Perelló’, Ana Pérez, per ‘Las bicicletas son para el verano’

• Millors Efectes Tècnics ‘Juan Aracil -Juanito el Munisipal’, Pedro López i Raúl Carbonell, per ‘Miss Ceuta’

• Millor Interpretació Musical ‘So de Mutxamel’, Elena Lacal en ‘Las cuatro torres’

•Mencions especials:

– Menció especial Millor Actor: Paco Peraile, per ‘Las cuatro torres’.

– Menció especial Millor Actor de Repartiment: Ricardo Marcelino, per ‘Miss Ceuta’

El certamen ha estat organitzat per la Regidoria de Cultura que dirigeix l’edil Rafael García Berenguer, ha comptat amb l’Associació Cinétika i de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, i amb el patrocini del Institut Valencià de Cultura i de la Diputació d’Alacant. En aquesta gala s’han entregat dos reconeixements especials per a dues dones que han treballat molt pel teatre a Mutxamel, com són Geni Solana, que ha recollit ella mateixa la ceràmica commemorativa, i Victoria Albert, morta fa uns mesos, per a la qual ha tingut unes paraules de record la seua germana, Matilde Albert.

L’Ajuntament de Mutxamel també ha agraït públicament la labor de Cinétika i de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.

A més dels 14 premis entregats en la gala de clausura, el públic assistent a la Casa de Cultura ha pogut gaudir d’unes escenes del musical ‘LGTBI’ a càrrec d’alumnes de l’Escola Taller de Teatre de Mutxamel.

El guanyador del certamen, ‘Las cuatro torres’, és una obra de la companyia Teatre Ryd i Doble R, d’Alacant, escrita i dirigida per Rubén Yuste, i interpretada per Ernesto Sol i Paco Peraile. Este muntatge és un thriller on dos personatges es troben des de dos punts de vista molt diferents: un sense sostre i un alt executiu. Des de les escales de la planta 17 de les quatre torres, és impossible distingir els barris rics dels pobres. La ciutat es veu com una catifa d’edificis, encara que, al ras del sòl, el contrast és salvatge.