L’Ajuntament llança una nova línia d’ajudes de suport i impuls a l’emprenedoria a l’entorn del Ravalet

Plan-de-Apoyo-e-Impulso-al-Emprendimiento-en-Ravalet-Mutxamel-2022
Compartir

Des del 15 de juny, els emprenedors i els propietaris de locals tancats poden sol·licitar una aportació per a despeses de lloguer i millora estètica comercial

9 de juny de 2022

L’Ajuntament de Mutxamel segueix avant amb la seua aposta per millorar l’activitat comercial del barri del Ravalet. Arran de l’estudi de l’àrea comercial ‘Ravalet i el seu entorn’, impulsat en 2021 per la Regidoria del Promoció i Desenvolupament Econòmic, que dirigeix l’edil Antonio Sola, d’ací a uns dies s’obrirà el termini per a poder sol·licitar ajudes recollides dins del Pla de Suport i Impuls a l’Emprenedoria, enfocades especialment a l’entorn del Ravalet.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és fomentar l’emprenedoria a l’entorn del Ravalet amb una major ocupació de locals, incentivar l’especialització comercial de l’entorn i la seua adequació a la demanda de consum, afavorint el reposicionament comercial de la zona. Segons les dades recollides en l’informe anteriorment esmentat, d’un centenar de locals que existeixen en el Ravalet i el seu entorn, el 52% estan tancats. Els carrers compresos per a poder-se beneficiar d’aquestes ajudes són Elda, Villena, Monòver, Sant Francesc, Sant Vicent, els trams de carrers adjacents a aquestes últimes i el carrer Alfons XII.

Els beneficiaris de les ajudes són de dos tipus. D’una banda, estan els emprenedors i, per un altre, els propietaris de locals tancats, on no s’exerceix cap activitat. En el primer cas, les ajudes són per a tot emprenedor que realitze la seua activitat en un establiment a partir de l’1 de gener de 2021, al qual se li dona suport econòmicament amb les despeses de lloguer i millora estètica de la imatge interior i exterior del local. L’ajuda màxima és de 2.000 euros, encara que pot arribara a 2.500 euros si l’activitat és de les recomanades per l’estudi comercial. És a dir, si es tracta de botigues d’alimentació especialitzada, alimentació artesanal, artesania local, hostaleria, moda, comerços ètnics (barberia, hostaleria especialitzada, carnisseria halal) i serveis relacionats amb la salut.

I d’altra banda, als propietaris de locals sense activitat, que estan tancats, se’ls donen suport amb les despeses per la renovació de la façana exterior del local, els que suposa la millora de l’estètica comercial de la zona i afavoreix la seua posterior ocupació per nous emprenedors. En aquest cas, l’ajuda màxima és de 2.000€.

El termini de sol·licitud estarà obert del 15 de juny fins al 30 de setembre de 2022. Juntament amb la sol·licitud -que s’ha de registrar de manera telemàtica en seu electrònica de l’Ajuntament de Mutxamel-, s’ha de presentar una memòria explicativa de despeses amb factures, justificants de pagament o pressupostos, ajunte la resta de documentació indicada en les bases. L’ajuda es concedeix per a despeses realitzades o previstes realitzar fins al 30 de novembre de 2022.

Les bases ja estan publicades en la web municipal i en el Butlletí Oficial de la Província (BOP):

El regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola, assegura que l’Ajuntament de Mutxamel “mantindrà la seua aposta per tractar de dinamitzar l’activitat comercial del Ravalet, donant-li també importància al sector serveis i a l’hostaleria. Volem donar una identitat al barri, fomentant l’artesania i els comerços de quilòmetre zero”, incideix l’edil, que afig: “El comerç ofereix alternatives econòmiques, però també socials i d’integració que poden donar llum i vida a aqueixa zona, perquè no hi ha una altra cosa que done més llum i vida a les ciutats que el comerç”, comenta Antonio Sola.