L’AJUNTAMENT DE MUTXAMEL INICIA LA CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ DE COLÒNIES DE GATS SENSE PROPIETARI, SUBVENCIONADA PER LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

Fachada Ayuntamiento
Compartir

01/10/2020

L’Ajuntament de Mutxamel, en col·laboració amb la clínica veterinària JG, les associacions locals CES Mutxamel, Anima Mundi, ABAIFA (Cats Relax) i diferents persones alimentadores, ha iniciat este mes de setembre la campanya d’esterilització de gats, emmarcada dins de la convocatòria de la Diputació d’Alacant per a l’esterilització de gats sense propietari, en municipis de la província d’Alacant, Anualitat 2020.

Les actuacions es realitzaran en diferents punts del municipi en els quals s’han detectat presència de colònies de gats. Com a pas previ a la campanya d’esterilització, s’ha realitzat d’un cens de les colònies en col·laboració amb les associacions, que ha permés conéixer l’estat actual de les colònies. Sobre la base d’estes dades, s’han seleccionat 10 colònies sobre les quals s’actuarà per a aconseguir un llindar d’esterilització que permeta el control de la colònia. La metodologia seguida en esta campanya es coneix com a CES (captura – esterilització – solta), que consistix a capturar els gats en les zones en què habiten, traslladar-los al centre veterinari per a esterilitzar-los i la solta posterior en el mateix lloc on van ser capturats. Tot això, garantint el màxim benestar de l’animal.

Amb esta ja són dos les campanyes d’esterilització de colònies de gats sense propietaris dutes a terme per l’Ajuntament de Mutxamel en 2020. La primera, realitzada al gener d’enguany, va permetre l’esterilització de 207 exemplars repartits per diverses colònies del municipi.

logo diputación