L’AJUNTAMENT DE MUTXAMEL EDITA UNA AUCA I UNA ADAPTACIÓ TEATRALITZADA DELS MISTERIS DE LA MARE DE DÉU DE LORETO, QUE FORMEN PART DEL PATRIMONI IMMATERIAL MUTXAMELER, AMB LA COL.LABORACIÓ DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

Misteris de la Mare de Déu de Loreto
Compartir

28/08/2020

L’Ajuntament de Mutxamel mitjançant la regidoria de Promoció del Valencià ha editat una auca dedicada a la Mare de Déu de Loreto en commemoració del 475 aniversari del miracle de la Llàgrima, que se celebra el primer de març, i un quadernet amb la teatralització dels misteris de la Mare de Déu, que Jaume Miquel ha realitzat a partir de textos de Vicent Bendicho, que es troben en el llibre de la Confradia de la Mare de Déu de Loreto.
Jaume Miquel mestre i escriptor xixonenc, divulgador de la cultura i les tradicions del seu poble a través de la transmissió de costums i rondalles xixonenques, ha fet una adaptació per apropar a mutxameleres i mutxamelers la narració dels misteris o miracles de la Mare de Déu, que forma part del patrimoni cultural del nostre poble.

El regidor Rafael García Berenguer manifesta que s’ha promogut l’edició amb l’objectiu de donar a conéixer estes narracions que formen part de la nostra tradició oral i espera que en breu puguen representar-se, i ampliar així l’oferta municipal que posa en valor el nostre patrimoni immaterial.

Per a l’edició del quadernet s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació d’Alacant de 1. 500 € dins de les seues ajudes per a foment de la llengua i cultura valenciana, de l’anualitat 2020, sota la denominació “Edició d’una col·lecció per a divulgar els documents que es troben a l’arxiu”. En este cas la divulgació fa referència al contingut d’un dels documents que es troba a l’arxiu parroquial i que és dels més antics de la localitat.

Les persones interessades poden arreplegar l’auca i els Misteris de la Mare de Déu de Loreto en les dependències d’alcaldia situades en l’avinguda de Carlos Soler 46, a partir del dimarts 1 de setembre.

Auca