L’AJUNTAMENT DE MUTXAMEL CONTINUA ADAPTANT LA GESTIÓ A LA SITUACIÓ ACTUAL

reunión zoom comerciantes
Compartir

11/05/2020

El passat 4 de maig va tindre lloc la primera reunió de seguiment per Zoom de la Junta Directiva de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Mutxamel per a valorar les mesures implantades i les millores que es puguen implementar per a sobreviure a la Covid-19.
En la reunió es va fer una anàlisi de la situació actual del teixit empresarial de Mutxamel, així com també la preocupació de com hi afectarà la desescalada decretada pel Govern, en la fase 0 amb l’obertura d’algunes activitats i locals comercials, a causa de les mesures higienicosanitàries i de seguretat obligades.
El president de l’Associació de Comerciants, José Navas, va posar l’accent de manera especial en la problemàtica de cafeteries, restaurants i bars, que només poden preparar els menjars per a emportar, i que a partir de l’11 de maig podran exercir la seua activitat a les terrasses. Per eixe motiu l’Associació ha sol·licitat a l’Ajuntament una millora d’utilització de l’espai reservat, augmentant tant aquest com el nombre de taules permés, ja que solament es podrà fer ús del 50% de la capacitat, així com també l’exempció de taxes.
A aquesta petició, l’Alcalde va contestar que s’estava realitzant un estudi per a les terrasses, i es veu factible l’habilitació en algunes zones. En referència a la segona qüestió, l’Alcalde va comunicar que en aquest any 2020, quedaran exempts de taxes tots els bars, cafeteries i restaurants, que ocupen la via pública amb aquestes terrasses.
D’altra banda, l’alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas, va afegir que des de Diputació s’incorporarà un crèdit de 6.000.000 de €, per a tota la província d’Alacant, perquè gestionen els ajuntaments, destinats a ajudes d’autònoms i microempreses, la finalitat de les quals està per matisar, però el principal objectiu serà per a pal·liar les despeses fixes que estan tenint aquests col·lectius, ja que són necessaris per a la subsistència d’aquests.

El regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola, va presentar un servei desenvolupat per l’Ajuntament de gran èxit en l’actualitat, com és el repartiment a domicili, on hi han participat 23 comerços locals, i a través de les noves tecnologies, com la web commerce o una aplicació mòbil. Aquest servei es fa perquè els productes puguen arribar a tots els mutxamelers, independentment d’edats, i poder competir amb les grans superfícies. Aquesta iniciativa compta amb la confiança de l’Associació, ja que dins dels associats, existix una opinió molt favorable a aquest repartiment domiciliari, la qual cosa està complementant en part els ingressos de les empreses.
Com a punt final a la reunió l’alcalde ha assenyalat, que malgrat les dificultats tant ell com tot el seu equip de govern, són conscients i sensibles amb la situació i que no decaurà l’esforç municipal per a prestar la seua col·laboració a totes les iniciatives, tant econòmiques com de formació, amb l’objectiu de mantindre tot el que ha costat aconseguir a les empreses i comerços mutxamelers amb un sacrifici enorme.
I van quedar emplaçats per a una nova reunió en breu, en funció de l’avanç de les fases i la repercussió que hi comportaran.