LA TOMATA MUCHAMIEL A ALACANT GASTRONÒMICA

L’Ajuntament de Mutxamel participa en Alacant Gastronòmica, II Trobada d’estil de vida mediterrani que se celebra el mes de febrer en IFA.

Els dies 22, 23, 24 i 25 de febrer de 2019 s’organitza en l’Institut Firal Alacantí (IFA) la fira Alacant Gastronòmica, II Trobada de l’estil de vida mediterrani, promoguda per la Cambra de Comerç d’Alacant i IFA, amb el patrocini de la Diputació d’Alacant i del Patronat de Turisme de Costa Blanca, juntament amb la Generalitat Valenciana. És un espai destinat a ajuntaments i empreses de la província, on promocionar els productes i la gastronomia mediterranis i l’objectiu de la qual és promoure en el públic accions saludables i una alimentació sana basada en productes autòctons, així com transmetre cultura i territori a través de la gastronomia.

L’Ajuntament de Mutxamel estarà present en esta trobada amb un estand on es promocionarà un dels seus productes agrícoles més volguts: la tomata Muchamiel. Les persones que s’acosten a l’estand podran conéixer les característiques de la tomata i degustar algunes de les elaboracions tradicionals del municipi de la mà de l’Associació de Dones Mutxameleres.

La trobada, a més dels estands d’ajuntaments i empreses d’alimentació i gastronomia, on s’exposaran productes gastronòmics de tota la província, compta amb un ampli programa d’activitats amb tallers, degustacions, showcookings i tasts de productes. Amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández, l’Ajuntament de Mutxamel ha organitzat un taller d’Anàlisi sensorial de la Tomata Muchamiel, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de febrer.

La participació en una fira d’estes característiques suposa la posada en valor d’un producte de qualitat com és la tomata Muchamiel i un gran impuls en la promoció d’esta varietat tradicional que veu com l’Ajuntament de Mutxamel i altres entitats s’esforcen a recuperar el seu cultiu.

Tota la informació de la fira, la programació i la sol·licitud d’entrades gratuïtes es pot consultar en https://www.feria-alicante.com/ferias/alicantegastronomica-2019/. Les persones que vulguen anar-hi poden recollir entrades gratuïtes en l’oficina de Turisme de Mutxamel.