LA COFRADÍA DEL PERDÓN Y LA PIEDAD CELEBRARÀ EL DILLUNS SANT EL VIACRUCIS DELS CIRIS PER LES VÍCTIMES DEL COVID

imagen noticia
Compartir

Mutxamel, 18 de febrer de 2022

La Cofradía del Perdón y la Piedad celebrarà el Dilluns Sant el Viacrucis dels Ciris per les víctimes del covid

Amb motiu del seu 25 aniversari, els confrares organitzen una eixida extraordinària amb els llums apagats i acompanyats de cants sacres

La Cofradía del Perdón y la Piedad eixirà en processó el Dilluns Sant, 11 d’abril, per una causa molt especial. Amb motiu del 25 aniversari de la fundació de la confraria, s’ha organitzat el Viacrucis dels Ciris per les víctimes del covid. El Santísimo Cristo del Perdón eixirà a les 20.45 hores del Convent de Sant Francesc, portat en civera i acompanyat de la Coral Tabaquera de Alacant i el Orfeón Cantábile, que interpretaran cants sacres, de miserere en llatí, mentre avancen pel centre històric de Mutxamel il·luminats amb la llum dels ciris.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mutxamel, a través de la Regidoria de Cultura. Esta serà la primera volta que este Viacrucis es realitza en la població. Per als seus organitzadors, “serà molt emotiu, amb unes característiques especials, ja que el recorregut, que anirà pel barri antic, es farà a les fosques, amb els llums apagats. Només estarà il·luminat per ciris que es posaran en filera en tots els carrers, finestres i balcons”.

Per a crear més ambient de recolliment, els confrares aniran amb túnica i la tela dels caputxons cobrint-los la cara (sense el cartó), amb un fanal a la mà. Els  qui porten el Crist en civera, portaran el caputxó, faran relleus i portaran torxes. Les dones portaran la creu de quatre, faran relleus i portaran torxes i creus de fusta a la mà.

Al marge d’esta eixida extraordinària, la Cofradía del Perdón y la Piedad celebrarà la seua processó habitual el Dimecres Sant. Després de dos anys sense poder celebrar la Setmana Santa per culpa de la pandèmia, la confraria reprén els actes previstos pel seu 25 aniversari, precisament amb un record per a totes les víctimes de la Covid-19.

foto noticia