L’ “ASOCIACIÓN DE PRODUCTORES Y COMERCIALIZADORES DE TOMATE MUCHAMIEL” INICIA EL SEU CAMÍ

Compartir

27/05/2019

L’“Asociación de Productores y Comercializadores de Tomate Muchamiel” rep la notificació oficial de la inscripció en el Registre d’Associacions de la Comunitat Valenciana.

En 2018 la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Mutxamel, dins de la seua línia de treball de recuperació del cultiu de tomata Muchamiel, va impulsar, juntament amb productors i comercialitzadors del municipi i de la província, la creació de l’“Asociación de Productores y Comercializadores de Tomate Muchamiel”. Després d’una sèrie de tràmits administratius, l’associació ha sigut registrada oficialment en el Registre d’Associacions de la Comunitat Valenciana.

Entre els promotors d’esta associació, a més del mateix Ajuntament, es troben entitats com ASAJA, l’Associació de Comerciants de Mutxamel, el Sindicat de Regs de l’Horta d’Alacant així com empreses locals com Bonnysa i l’Hort Cel i Sòl, a més d’altres persones implicades en projectes d’investigació d’àmbit universitari i de formació sobre agricultura i la tomata Muchamiel.

Esta associació naix amb la vocació de representar, defensar i promocionar la producció i comercialització de la tomata Muchamiel, per a això, entre els seus primers objectius està la realització de les gestions oportunes per a la creació de la marca de qualitat CV i, posteriorment, gestionar el correcte ús d’esta marca. Pel que fa a això, l’Associació ha remés a la Conselleria d’Agricultura un primer esborrany sobre les condicions tècniques que ha de complir les tomates per a portar la Marca CV Tomata Muchamiel.