Jornades la ciutat com a espai educatiu a Mutxamel

Del 2 al 5 de desembre es van desenvolupar a Mutxamel les jornades La ciutat com a espai educatiu organitzades pel Cefire i l’Ajuntament de Mutxamel. Que van ser un intercanvi d’informació i propostes d’actuació conjuntes per a un model de Ciutat Educadora, on es van posar en comú implicacions i reptes en el context educatiu que representa la ciutat.

El dia 2 de desembre el regidor d’Educació, Rafael García, i el representant del Cefire, Eduardo García, van obrir la sessió. Tot seguit Heike Freire va impartir la ponència “Pedagogía verde: una educación para amar la Tierra” https://www.heikefreire.com/

En la segona part de dilluns, els centres de la localitat van presentar projectes significatius, que van compartir com a integrants de la Ciutat Educadora: CEIP El Salvador, CEIP Arbre Blanc, CEIP Manuel Antón, IES L’Allusser, IES Mutxamel i el Centre Formació de Persones Adultes.

El dimarts tres de desembre Sergi Morales de l’Associació Quera https://www.asociacionquera.org/ presentà la ponència Consell de participació infantil.

En la segona sessió del dimarts,  els Ajuntaments d’Almoradí, l’Alfàs del Pi, Xixona i Mutxamel parlaren dels seus projectes com a Ciutat Educadora.

El dimecres 4 de desembre, va obrir la sessió Lluís Esteve Garnés amb la ponència Impuls de l’aprenentatge servei com a eina de convivència, cohesió i participació, i després va tindre lloc la taula redona amb intercanvi d’experiències del centres educatius següents: CEIP Santa Teresa de Villena, Centre Educatiu Nazaret, IES Monastil d’Elda,  IES Navarro Santafé de Villena.

El dijous 5 de desembre, Marc Masip va presentar la ponència La heroína del siglo XXI. Pautas para el buen uso de tus pantallas. I per a tancar les jornades, el cor del Conservatori Professional de música Rafael Rodríguez Albert va interpretar la Cançó de la Ciutat Educadora.