Finalitza el Taller ‘‘Mutxamel Forma y Emplea III’ que ha recuperat per a ús públic tres zones verds del municipi

CLAUSURA-TALLER-EMPLEO-MUTXAMEL-2022-HOM
Compartir

L’alumnat de les especialitats d’obra de paleta i jardineria reben el seu diploma després d’un any de formació i treball gestionat per l’Agència de Desenvolupament Local

29 de desembre de 2022

El Taller d’Ocupació ‘Mutxamel Forma y Emplea III’, dedicat a les especialitats d’obra de paleta i de jardineria, ha finalitzat hui, 29 de desembre, amb el lliurament de diplomes a l’alumnat participant en aquest programa formatiu i laboral, desenvolupat per l’Ajuntament de Mutxamel i l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) des de fa un any, i finançat quasi íntegrament per Labora.

L’alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas; el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola; i la directora del Centre Labora Formació d’Alacant, Marisol Ferrer han clausurat aquest dijous la huitena edició dels tallers d’ocupació de Mutxamel que s’ha desenvolupat al llarg de l’any 2022. A acte celebrat en el Centre Social també han acudit altres components de la corporació municipal.

L’alumnat de totes dues especialitats que ha superat aquesta formació dual (teoria-pràctica) obtenen, bé el certificat de professionalitat de nivell 2 en l’especialitat de ‘Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes’, o bé els certificats de professionalitat de nivell 1 ‘Operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes’ i de nivell 2 ‘Fàbriques d’obra de paleta’.

L’alcalde Sebastián Cañadas ha agraït a l’alumnat i personal docent, administratiu i director, la labor realitzada, un esforç que “genera un benefici per a la població de Mutxamel i que desitgem que permeta que puga suposar una oferta laboral per a trobar treball en pròximes dates”. Per part seua, el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola, ha destacat la gran labor realitzat per totes aquestes persones, en un any molt intens de treball on han rebut un sou al mateix temps que han millorat la seua ocupabilitat, la qual cosa facilitarà la seua inserció professional”, ha afegit l’edil.

El projecte s’ha centrat enguany, en l’especialitat d’obra de paleta, en el Bosc Infantil Aire Pur, la Zona Verda El Calvari i la Zona Verda la Glòria. Quant a l’especialitat de jardineria, les actuacions han tingut lloc en el Bosc Infantil Aire Pur, on el seu treball intensiu ha donat com a resultat la recuperació d’aquest xicotet pulmó natural de Mutxamel. Per a l’execució d’aquest projecte, l’Ajuntament de Mutxamel ha rebut una subvenció de Labora que ascendeix a 482.716,80 euros, destinat a la contractació dels 20 alumnes-treballadors, 1 director, 4 docents i 1 auxiliar administratiu, així com per al desenvolupament de les actuacions establides en el projecte formatiu i d’obra.