Festes convoca els concursos de cartells de Moros i Cristians de Mutxamel i del barri del Ravalet 2022

concurs-cartell-festes-2022

Fins al dia 10 de juny es poden presentar obres originals a aquests dos certàmens artístics, on l’Ajuntament destina un pressupost total de 1.300 euros

5 de maig de 2022

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Mutxamel, que dirigeix Rafael Pastor, ja ha llançat una doble convocatòria per a saber qui serà l’autor o l’autora dels cartells de les Festes de Moros i Cristians de Mutxamel i del barri del *Ravalet 2022. En concret, es tracta del XXXV Concurs Anual per a la selecció del Cartell Anunciador de la Festa Tradicional de Moros i Cristians i de VIII Concurs Anual per a la selecció del Cartell Anunciador de les Festes del Ravalet. En tots dos casos, les convocatòries ja s’han publicat, tant en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) com en la web municipal, per la qual cosa fins al 10 de juny es poden presentar obres originals a aquests dos certàmens.

Per al cartell de les Festes de Moros i Cristians, la seua dotació econòmica és de 1.000 euros. El guanyador del certamen rebrà un premi de 800 euros, mentre que l’Esment Especial a la Millor Obra d’Artista Resident a Mutxamel s’emportarà 200 euros. L’obra guanyadora serà la imatge que il·lustre les pròximes festes, celebrada en honor de la Mare de Déu de Loreto i previstes entre el 7 i el 12 de setembre de 2022. En aquestes festes s’estrenarà oficialment la declaració Interés Turístic Autonòmic. De fet, en els cartells que es presenten al concurs ha de figurar, expressament, la ressenya ‘Declarades d’Interés Turístic’.

Per al cartell de les festes del barri del Ravalet el premi serà de 300 euros. En aquest cas, les festes en honor de la Mare de Déu de Montserrat se celebren del 6 al 8 de setembre. El tema de les obres presentades al concurs serà anunciar i promocionar les festes de Moros i Cristians i les festes del Ravalet. Hauran de ser cartells originals i inèdits i no pertànyer a cap col·lecció.

En el del cartell de Moros i Cristians, el format de les obres es pot presentar sobre suport rígid, preferentment sobre cartó ploma, en posició vertical, amb proporcions de 70 x 50 cm, sense marge. A més, l’original haurà d’acompanyar-se d’una còpia en format digital. Per al concurs de les Festes del Ravalet, les obres poden presentar-se tant en suport digital, mitjançant CD o DVD, com en suport físic rígid, preferentment sobre cartó ploma, amb les mateixes característiques tècniques que l’altre concurs.

El jurat estarà compost per l’alcalde, el regidor de Festes, representants de totes dues comissions festeres i diversos artistes locals. La resolució del jurat es donarà a conéixer el 16 de juny i el lliurament del premi el cartell de Moros i Cristians serà el 6 d’agost, festivitat d’El Salvador. Les bases poden consultar-se en www.mutxamel.org i en el Butlletí Oficial de la Província.