Els Bonos Consume tornen a Mutxamel este Nadal

Home-BONO-CONSUME-NAVIDAD-2022-va
Compartir

Les empreses poden registrar-se a partir de hui, 7 de desembre, perquè els usuaris aprofiten del 12 al 30 de desembre la campanya de suport al comerç local

7 de desembre de 2022

Una vegada més, Mutxamel posa en marxa els Bonos Consume, una campanya de suport a les empreses i el comerç local, orientada en aquesta ocasió a les compres nadalenques. Del 12 al 30 de desembre de 2022, la ciutadania podrà fer ús d’aquesta campanya de descomptes en comerços locals, que generarà un impacte en vendes superior a 267.000 euros al llarg del mes de desembre. Els Bonos Consume permeten al comprador adquirir productes a meitat de preu, mentre que el venedor aconsegueix incrementar les seues vendes mentre es beneficia de les ajudes concedides per l’Ajuntament de Mutxamel i la Diputació d’Alacant.

L’Ajuntament de Mutxamel, a través de la regidoria de Promoció i Desenvolupament Econòmic i l’Agència de Desenvolupament Local, ha llançat de nou la iniciativa Bons Consumeix Mutxamel, en col·laboració amb Facpyme (Federació de Comerç i Pimes de la Província d’Alacant), per a la recuperació del sector comercial, encara afectat per tants mesos de pandèmia.

Aquesta nova edició nadalenca de bons al consum permet gaudir del comerç, l’hostaleria i els serveis, al mateix temps que s’ajuda a dinamitzar l’economia local. El pressupost de la campanya ascendeix a 133.562 euros, que és l’ajuda concedida per la Diputació d’Alacant a l’Ajuntament de Mutxamel per a la Campanya de Nadal del Bono Consume, anualitat 2022. A l’ésser una campanya en la qual el consumidor realitzar les seues compres a través de bons que ha adquirit prèviament a meitat de preu, l’impacte en l’economia local és, per tant, doble. És a dir, els Bonos Consume Mutxamel aportaran al comerç local un impacte en vendes de 267.124 euros.

A aquesta inversió s’afig una subvenció de 12.742 euros concedisca per l’Ajuntament de Mutxamel a Facpyme com a entitat col·laboradora per al desenvolupament de la campanya. És la Federació Alacantina de Comerç la que gestione la web www.mutxamelbonosconsume.es. A través d’aquesta pàgina web, ja activa, arranca la primera fase de la campanya, la de captació d’empreses, on les empreses poden registrar-se des de hui, 7 de desembre, fins al 23 de desembre. La segona fase es dedica a la difusió dels bons perquè arriben a la ciutadania i, finalment, a partir del 12 de desembre s’obri la tercera fase, dedicada al consum dels bons en els comerços i negocis locals. Del 12 al 30 de desembre, cada persona, amb el seu DNI, pot descarregar per mitjà d’aqueixa mateixa plataforma de pagament una sèrie de bons per valor de 10, 20, 50 o 100 euros, dels quals paga la meitat del seu import. És a dir, si adquireixes un bo de 100 euros, pagues 50 i els altres 50 euros els aporta l’Ajuntament gràcies a la subvenció de la Diputació Provincial.

Amb aquesta iniciativa, en opinió del regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Antonio Sola, “l’Ajuntament de Mutxamel continua defensant els Bonos Consume com una clara mostra de suport als autònoms i a les pimes, que són la base de teixit comercial i econòmic de la localitat”. L’edil ha recalcat que, en l’anterior campanya, realitzada al setembre d’aquest mateix any, van participar 83 comerços locals. Antonio Sola ha assegurat que “en total es van canviar 12.836 bons, que van beneficiar a 2.802 persones. D’aquesta quantitat de consumidors, el 79% va correspondre a residents a Mutxamel i el 21% a persones d’altres poblacions, fins i tot de fora de la província d’Alacant que van realitzar alguna compra en comerços locals de Mutxamel”, ha afegit l’edil.

Eliminar la bretxa digital

Igual que en ocasions anteriors, per a ajudar a reduir la bretxa digital està prevista una jornada en la qual s’atendrà de manera presencial a persones, amb independència de la seua edat, que no puguen adquirir els bons mitjançant eines digitals. Personal de Facpyme atendrà de manera presencial el dia 14 de desembre, en jornada de matí i vesprada, en el Casal de la Tercera Edat.

Cada bo serà canviable en una única compra, és a dir, un bo no es pot canviar en dues compres diferents. Cada persona podrà adquirir un màxim de bons per valor de 100 euros per DNI, dels quals s’abonaran un màxim de 50 euros per part del consumidor i podran canviar-se des del 12 al 30 de desembre de 2022, tots dos inclosos, en els comerços i empreses de serveis i hostaleria que s’hagen adherit al programa.

En la pàgina web www.mutxamelbonosconsume.es es pot trobar tota la informació, a més del llistat de comerços i empreses adherides a la campanya. Els Bonos Consume Mutxamel es compren en una plataforma en línia, per la qual cosa s’ha d’utilitzar una targeta de pagament. Podrà adquirir bons qualsevol persona, residents i no residents en el municipi de Mutxamel. Els bons que no es gasten abans del 30 de desembre de 2022 no es reembossaran ni es podran utilitzar més endavant.