EL TALLER D’OCUPACIÓ “MUTXAMEL FORMA I EMPRA I” CELEBRA L’ACTE DE CLAUSURA.

imagen noticia

28-desembre-2020

L’alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas; el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, ADL, Antonio Sola; i la directora territorial de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Emilia González Carrión, clausuraren el 28 de desembre el Taller d’Ocupació denominat “Mutxamel Forma i Ocupa I”, que s’ha desenvolupat al llarg de l’any 2020. El projecte ha consistit en l’execució de diverses reparacions en el Cementeri Municipal i el condicionament de la jardineria a la Casa Sant Pere i en el Bosc Infantil Aire Pur.

L’alcalde ha agraït als alumnes, docents, administratiu i director, la labor realitzada, destacant “l’esforç de tots per complir els objectius programats en el seu moment, màximament si tenim en compte les dificultats afegides que ha suposat la situació de pandèmia”. Així mateix, ha donat les gràcies a LABORA per la subvenció concedida que ha permés la realització d’este projecte.

La directora territorial Emilia González va apuntar l’aposta de la Conselleria per estos tallers de Formació per a l’ocupació com a via de millora de la qualificació professional, a través de Certificats de professionalitat, que facilita l’accés al mercat laboral. Va recordar que la subvenció concedida a l’Ajuntament de Mutxamel per a l’execució d’este programa ascendia a 464.000 €; quantitat a la qual cal afegir altres 14.500 € d’aportació municipal, destinades tant a pagar els sous dels participants del taller com les despeses de formació dels alumnes i la compra de materials inclosos en el projecte.

Antonio Sola, regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, ha posat en relleu que dels 20 alumnes que van iniciar el taller 19 l’han finalitzat. Els alumnes estaven distribuïts en dos itineraris o especialitats formatives: “Obra de paleta” i “Jardineria i Zones Verdes”. Alumnes que veuran, amb l’obtenció del corresponent certificat de professionalitat, com millora la seua ocupabilitat i es facilita la seua inserció professional”. Estes paraules també han sigut subscrites per la directora territorial i per l’alcalde.

Taller d’Obra de paleta

Segons ha explicat Sola, “les actuacions dutes a terme per l’especialitat d’Obra de paleta s’han centrat en el Cementeri Municipal, i han consistit en la substitució del paviment deteriorat en la zona del cementeri antic, així com l’execució de rampes per a millorar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda”.

Taller de Jardineria i Zones Verdes

Pel que fa a esta especialitat, el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, ADL, ha destacat que l’actuació s’ha centrat en els jardins de la Casa Sant Pere, edifici singular el jardí del qual havia patit un estat d’abandó durant anys i que amb els treballs realitzats pel taller s’ha pogut recuperar, i se li ha proporcionat un disseny més sostenible, pel que fa a la flora utilitzada i un caràcter més lúdic, gràcies a la creació d’una pista de petanca i una zona de descans amb pèrgola i banc. Per a això, el taller va haver de fer importants tasques de desbrossament i poda; reparació, condicionament, redisseny i instal·lació d’un sistema de reg per a les noves zones plantades, zones que substituïxen la zona de gespa per espècies autòctones poc exigents amb el consum d’aigua. També es van reposar les travesses delimitadores de parterres que, amb el temps, s’havien deteriorat. S’han plantat centenars de plantes aromàtiques, així com diversos peus d’arbres i arbustos.

Finalment, l’altra actuació, localitzada en la parcel·la del Bosc Infantil Aire Pur, ha consistit en la seua neteja, amb eliminació d’espècies vegetals invasores; el desbrossament i poda de l’arbratge, la neteja facilitarà el que puga créixer en altura; i l’execució d’una senda que dona accés a pràcticament tota la zona. Amb això, s’ha pogut transformar esta zona, que ha passat de ser un “solar” envaït per matoll en un parc quasi urbà en el qual els veïns de Mutxamel poden gaudir d’un entorn natural.