Documental Aigua, Terra i Vida

Compartir

Divendres passat 3 de novembre es va presentar en l´auditori del Centre Social Polivalent el documental Aigua, Terra i Vida.

Produït pel Campus d´Alcoi de la Universitat Politècnica de València, el documental, dirigit pel professor Juan Francisco Picó Silvestre i en el qual han col·laborat alumnes del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i desenvolupament de Productes del Campus d´Alcoi de la UPV, per a l´Aula Riu Sec, pretén contribuir a la divulgació i posar en relleu el sentiment d´una història i d´unes tradicions molt arrelades a Mutxamel i que giren entorn de l´aigua. Estaren recolzant aquesta interessant iniciativa el director del Campus d´Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, i l´alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas.

Aula Riu Sec

L´objectiu d´aquest programa és recuperar la importància de les infraestructures hidràuliques del municipi alacantí dels segles XVI al XVIII.

Assuts, séquies i canals formen el valuós patrimoni hidràulic de la localitat de Mutxamel. Amb la finalitat de preservar, posar en valor i rehabilitar aquests recursos hídrics, el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i l´alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de l´aula “Riu Sec Ajuntament de Mutxamel-UPV”, un programa destinat a rehabilitar el valor patrimonial de les estructures hidràuliques que té la localitat i dels elements que les acompanyen.

El projecte inclou, a més, la realització d´activitats formatives i de difusió del coneixement, amb l´objectiu de conformar una oferta formativa i cultural de qualitat en el municipi. I, així, el programa fomentarà la participació acadèmica mitjançant la col·laboració en graus, màsters i altres activitats educatives relacionades amb matèries tan diverses com l´enginyeria hidràulica, el territori i paisatge, el disseny, el turisme, la història de l´arquitectura i de l´enginyeria civil, els sistemes de regadius reutilitzables per a agricultura sostenible, etc.

L´aula Riu Sec promourà, així mateix, la convocatòria de premis a projectes de finalització de carrera, treballs i concursos d´idees, i preveu, entre uns altres, la creació d´un centre d´interpretació, per a la promoció educativa i cultural de la localitat. En definitiva, una aula polièdrica que també inclou visites als llocs des dels quals es gestionen sistemes hidràulics.

 

Podeu veure el documental en l´enllaç https://youtu.be/Pno5RFaNRuE