DiverNadal Ambiental ofereix estes vacances nadalenques rutes i tallers per a joves entre 10 i 18 anys

Home-Divernadal-ambiental Mutxamel 2022
Compartir

Les places són limitades i la inscripció de pot realitzar fins al 20 desembre enviant un correu electrònic

9 de desembre de 2022

De nou, l’Ajuntament de Mutxamel posa en marxa ‘DiverNadal Ambiental’, una iniciativa que naix de la necessitat de les famílies de conciliar la vida familiar i laboral en els períodes de vacances escolars, més concretament, el del Nadal. Este projecte, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient, està pensat per a xiquets i joves d’una franja d’edat molt àmplia, entre els 10 i els 18 anys.

El programa ‘DiverNadal Ambiental’ inclou una oferta d’activitats mediambientals composta per rutes i tallers. Les rutes de senderisme, a l’aire lliure i amb contingut de caràcter ambiental, es plantegen amb la finalitat de generar valors i comportaments respectuosos amb el medi ambient. Es pretén, d’una banda, donar a conéixer els recursos naturals del municipi, la identitat agrícola i les àrees d’esplai amb què compte i, per una altra, afavorir el coneixement del canvi climàtic, la seua problemàtica i les seues solucions.

Les dates previstes per a aquestes activitats són el dimarts 27, divendres 30 de desembre de 2022 i el dilluns 2 de gener de 2023, en horari de 9.30 a 13.30 hores. El lloc d’eixida i arribada és la Plaça de l’Ajuntament (darrere de la Casa Consistorial). Quant als tallers, les dates previstes són dimecres 28 i dijous 29 de desembre, i dimarts 3 i dimecres 4 de gener.

Per a poder participar cal manar el formulari d’inscripció que et vam mostrar a l’adreça de correu electrònic inscripcionesmedioambiente@mutxamel.org

Entrant detalladament, l’activitat programada per al dia 27 és una ruta al Calvari, amb la temàtica la muntanya mediterrània. Seguirem la ruta per la sendera local ‘El Canyar de les Portelles – El Calvari’. A més de fer l’itinerari pel centre urbà i la muntanya El Calvari, durant la ruta es recolliran els residus plàstics que es troben. El dia 28 de desembre, en el Parc El Canyar de les Portelles, amb la temàtica ‘residus’, hi ha previst un taller de creació de joguets reciclats i una ginkana del reciclatge. El 29 de desembre, amb la temàtica ‘l’hort i productes km.0’, està programada la visita a l’Hort Municipal de Peñacerrada, on es realitzarà un taller de plantació de llavors en materials reciclats, alhora que s’explicaran pautes per a crea un hort en espais limitats (per exemple, en balcons o terrasses). Aqueix dia es posarà en valor els productes locals alhora que s’introdueixen conceptes sobre la petjada de carboni.

El 30 de desembre, nova ruta, amb la temàtica ‘l’aigua’. La ruta guiada a l’Assut de Sant Joan permetrà conéixer el Riu Sec i els seus valors naturals i el patrimoni històric lligat a l’aigua. Es realitzarà neteja de residus. El dia 2 de gener, amb la temàtica ‘els arbres’, nova ruta guiada pels arbres singulars del municipi, on es tractaran continguts sobre patrimoni arbori municipal i s’abordarà la importància de crear embornals de carboni en la lluita contra el canvi climàtic.

Els dos últims tallers són, el 3 de gener, en la Plaça de Sant Roc, de reutilització de recursos, dedicat a la personalització de samarretes. Un taller destinat a mostrar com proporcionar una segona vida a objectes que pensem rebutjar. I el 4 de gener, amb la temàtica ‘canvi climàtic’, es realitzaran jocs a l’aire lliure al parc infantil al costat del CEIP Arbre Blanc.