DESCOBRINT UNA OBRA D’ART A MUTXAMEL

Compartir

23/02/2018

L’assut de Mutxamel protagonitza una nova sessió del cicle “Descobrix una obra d’art” de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la conferència serà a càrrec del doctor en arquitectura per la UPV, Juan Francisco Picó Sivestre. Se celebrarà el dimecres 28 de febrer a les 20:00 hores, en el Centre Social José Bernabéu Alberola (Av. Carlos Soler 64, Mutxamel).

L’assut de Mutxamel
Del riu Montnegre també anomenat Sec al final del seu curs, al llarg de la història i esporàdicament, s’ha arreplegat l’aigua d’avingudes per a pal·liar l’escassetat d’aigua, característica en estos territoris. Històricament, l’aigua s’ha utilitzat racionalment: arreplegant-la i gestionant-la a través de preses de diversa índole. La primera presa d’una certa consistència, després del pantà de Tibi, és la de l’assut de Mutxamel: un conjunt de construccions d’enginyeria hidràulica sorprenent, l’eficàcia del qual va contribuir a produir una horta alacantina de gran importància i desenvolupament.

Conferenciant
Juan Francisco Picó Silvestre
Arquitecte (1983) i doctor en Arquitectura (2013) per la Universitat Politècnica de València, Juan Francisco Picó Silvestre és professor associat del Departament de Composició Arquitectònica de la Universitat Politècnica de València. Actualment impartix docència en l’àmbit de la història i la teoria del disseny en el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes del Campus d’Alcoi de la UPV. Ha participat en diverses publicacions i congressos, i les seues línies de recerca se centren en la innovació, l’excel·lència i la configuració d’entorns humans, en el patrimoni arquitectònic històric, en el disseny industrial i en les aportacions d’estes disciplines en el camp del turisme.