Comença la campanya d’esterilització de colònies felines

campana-esterilizacion-gato-HOME-pexels-julia-filirovska-714080
Compartir

La Regidoria de Sanitat i Protecció Animal destina un pressupost de 6.000 euros per a controlar zones del municipi amb afluència de gats sense propietari reconegut

14 de març de 2022

La Regidoria de Sanitat i Protecció Animal, dirigida per l’edil Nieves Corbí, ha posat en marxa una nova campanya de captura, esterilització i retorn de colònies felines formades per gats sense propietari, localitzades en diverses zones del municipi. La inversió municipal destinada a la primera fase d’esta campanya és de 6.000 euros, dels quals una part els aporta la Diputació d’Alacant mitjançant una subvenció.

Totes les actuacions estan supervisades pel tècnic de Sanitat de l’Ajuntament de Mutxamel i es realitzaran en col·laboració amb diverses associacions del municipi. Una clínica veterinària del municipi realitzarà les intervencions. En comparació amb anys anteriors, es manté la xifra d’animals afectats -uns 250 felins- que formen part d’esta campanya.

La presència de colònies de gats sense propietaris en determinats punts de la població és freqüent. Per a controlar el seu desenvolupament i evitar possibles afeccions sanitàries, l’Ajuntament de Mutxamel ha mantingut contactes amb quatre associacions que treballen en defensa de les colònies felines (Anima Mundi, Ces Mutxamel, Los Gatos de Bonalba i Associació Abaifa). En estes reunions s’han recopilat les fitxes censals de les colònies felines, al mateix temps que s’ha determinat que les associacions seran les encarregades de realitzar les captures dels gats.

D’esta manera s’assegura que només podran portar gats a la clínica veterinària les persones autoritzades per les associacions que disposen dels fulls de control de lliurament de gats degudament emplenades. Estes fulles de registre són facilitades per l’ajuntament. Queda a criteri de l’Ajuntament de Mutxamel, la possible realització d’una altra fase de la campanya d’esterilització durant l’any 2022 o qualsevol altra actuació relativa al control i gestió de les colònies felines, bé a compte de subvencions de la Diputació d’Alacant o bé amb recursos propis.