9 de juny -Dia Internacional dels Arxius

El Consejo Internacional de Archivos (ICA) es dedica al desenvolupament dels arxius a escala mundial. Els arxius són garants dels drets dels ciutadans i dels Estats i són essencials per a la democràcia i la bona administració. Els arxius són la salvaguarda de la memòria de la humanitat, ja que conserven testimoniatges del seu passat. Treballant per al desenvolupament dels arxius, el ICA s’ocupa de la conservació de la memòria de la humanitat.
El ICA és l’organització professional de la comunitat d’arxius, dedicada a promoure la conservació, desenvolupament i utilització del patrimoni mundial dels arxius.
El ICA es va establir sota els auspicis de la UNESCO el 9 de juny de 1948 per això aqueix dia la comunitat arxivística celebra el Dia Internacional dels Arxius per a posar de manifest el paper que juguen els arxius i el patrimoni documental que conserven fent accessible un testimoniatge insubstituïble i fonamental del desenvolupament social, polític, econòmic i cultural de la Humanitat.

 

dia arxius


Entorn de la commemoració del Dia Internacional dels Arxius la Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians impulsa la campanya de difusió en línia «Els nostres Arxius», per a donar a conéixer els arxius valencians a tota la comunitat arxivística, organitzacions, usuaris i societat en general, i per a donar respostes a preguntes clau com què són els arxius, quins serveis presten, com es pot accedir a ells, la seua presència en la web i en les xarxes socials, etc. El Arxiu Municipal de Mutxamel accepta la invitació de la Associació i se suma gustós a aquesta campanya. Tota aquesta informació està disponible fent clic sobre el text destacat en negreta.

 

archivo